به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، دكتر سعيد واقفي در حاشيه افتتاحيه پنجمين همايش انجمن علمي داروسازان ايران ، به خبرنگاران گفت: زيان ناشي از قاچاق دارو مانند ديگر كالاهاي قاچاق فقط شامل زيان اقتصادي نمي شود كه اين كالا با جان مردم سرو كار دارد. بنابراين بايد مبادي ورودي قاچاق دارو نظير بنادر آزاد بسته شود ، چرا كه برخي داروها بدون نظارت و ثبت دارو از اين بنادر ، وارد شهرهاي ديگر كشور مي شود.
وي با بيان اينكه در بسياري از موارد مردم داروهايي را تهيه مي كنند اما از قاچاق بودن اين داروها اطلاعي ندارند ، به داروسازان توصيه كرد كه داروهاي خود را از شركت هاي رسمي توزيع كننده دارو خريداري و در اختيار مردم قرار دهند تا داروهاي قاچاق در سبد دارويي قرار نگيرد.
دبير انجمن داروسازان ايران گفت: بر اساس آزمايشات ، ثابت شده كه برخي از داروهايي كه در دسترس مردم قرار مي گيرد جزء داروهاي قاچاق و تقلبي است كه خاصيت دارويي ندارد ، به گونه اي كه شايد كمترين ماده موثر دارويي را داشته باشد.
وي تصريح كرد: داروهاي قاچاق اغلب تقلبي و دارونما است و در صورتي بيمار قلبي و عروقي آن را مصرف كند ضمن پرداخت هزينه هاي سنگين دارويي نه تنها درمان نشده بلكه ممكن است دچار عارضه ناشي از مصرف آن دارو شود.
واقفي گفت: داروهاي قاچاق به اقتصاد و توليد دارو در كشور به شدت زيان وارد مي كند و موجب تلاطم قيمت دارو براي خريداران آن دارو مي شود. چرا كه داروي قاچاق ممكن است با قيمت آزاد به فروش برسد اما همان دارو از نوع واقعي آن به طور حتم با قيمت بالاتري در داروخانه ها وجود دارد كه برخي گمان مي كنند داروخانه ها ، دارو را گران مي فروشند.
دبير انجمن داروسازان ايران گفت: هم اكنون بسياري از داروها در سوپرماركت ها به فروش مي رسد كه ممكن است در داروخانه ها هم موجود نباشد ، در صورتي كه وجود دارو در سوپرماكت تناسبي با هم ندارد. چون شرايط نگهداري دارو و نظارت دارويي در اين صورت از بين مي رود.
نظر شما